keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

We have the stage!


Kyllä, nyt nettiin on vuotanut ensimmäinen kuva valmiista viisulavasta ja kaiken lisäksi videopätkä testiharjoituksista! Lava on hieno, kaunis, mahtipontinen, sen tunnistaa suunnittelija- Claus Zierin tekeleeksi. Claushan suunnittelee aina Tanskan omien karsintojen lavan ja lähes aina ne ovat erittäin hienoja, kyseessä siis taitava suunnittelija.

Marraskuussa postasin ennakkomietteitä viisujen järjestelyistä. Osa jutuista kuitenkin oli ihan väärin, joten korjaanpa tässä pari virhettä.
Viisuhallihan koostuu ikään kuin kahdesta hallista, joista toinen on pienempi. Aluksi luulin, että itse viisut ovat isommassa hallissa, mutta ehei! Hallien välinen seinä on purettu ja hallit yhdistetty yhdeksi isoksi viisuhalliksi. Tietnkin, olisi tämä pitänyt tajuta. Tällä lailla saadaan hallien (lähes) koko kapasiteetti käytettyä mahdollisimman ison salin aikaansaamiseksi.
Siis tähän tyyliin. Suuremmasta hallista jäävä kaistale toimii areenan aulana.
Toinen virhe oli yksinkertaisesti se, että sanoin greenroomin sijitsevan pienessä hallissa, mutta siinähän siis tosiaan on puolet koko areenasta. Greenroom sijaitsee Bakun viisujen tyyliin salissa yhdessä lavan ja yleisön kanssa.

DR päätti tuoda LED-screenit takaisin. Viime vuonna LEDien sijaan oli projektioseinä. Lavan kantavan elementtinä toimiikin nimenomaan kaksi LED-screeniä. Pienempi sijaitsee aivan esiintymistilan taustalla ja sen tehtävä on paitsi korostaa esiintymistilan timanttimuotoa, myös tuoda lavaan intiimimpää tunnelmaa esityksestä riippuen. Suurempi ja oikeastaan miltei koko salin takaseinän mittäinen screeni on pienemmänkin takana. Tällä tavalla lavasta saadaan illuusioiden voimin pienempi ja intiimimpi tai suurempi ja avarampi. Ja tietenkin screenejä voidaan käyttää samaan aikaankin, se se vasta hienon näköistä varrmasti onkin! Lavassa on lisäksi vielä kaksi viistoon menevää catwalkia ja myöskin perinteinen lattiaruutu tekee paluun.
Siinä se kaunokainen on!

Sitten vielä video testiharkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti