lauantai 14. helmikuuta 2015

Suurempi viisuilta!

  En ehtinyt missään kohtaa menneellä viikolla kirjoittaa tänne viisublogiin, mutta nyt sitten on sopivaa aikaa.

  Viime launataina käytiin siis sekä UMK:n ja Melodifestivalenin ensimmäiset alkuerät. Molemmat olivat tasokkaita ohjelmakokonaisuuksia, mutta Mellolla ei tuntunut viime vuoden tapaan olevan paljoakaan uutta annettavaa. Muutenkin tietynlainen muovisuus jäi UMK:n jalkoihin. Mello voitti UMK-shown oikeastaan vaan koon puolesta.

  Koko show meni piloille viimeistään siinä kohtaa, kun ainoa oikeasti mielestäni hyvä biisi putosi kokonaan jatkosta. Tämä oli Elize Rydin ja Rickhard Södebergin "One by One", joka oli kuin Nightwishin tuotantoa. Melodifestivalenilla ei ole kuitenkaan mitään hätää, sillä nyt kun olen kuunnellut pienet katkelmat tämän illan Mello-shown antimista, niin biisien taso on parantunut huikeasti! Muutamakin potentiaalinen biisi sieltä löytyy :). Juontajat Sanna Nielsen ja Robin Paulsson hoitivat hommansa huomattavasti paremmin tähän mennessä, kuin viime vuotiset Nour ja Anders. Vahvaa skånea puhuvat juontajat tuntuvat olevan muotia Melodifestivalenissa nykyään, mutta nämä uudet eivät murteellaan edes häiritse.

Tämän illan Melodifestivalenissa esiintyy

Linus Svenning - "Forever starts today"

Emelie Irewald - "Där och då med dig"

Samir & Viktor - "Groupie"

Neverstone - "If I was god for one day"

Mario Bergman & Sanne Salomonsen - "Nonethless"

Magnus Carlsson - "Möt mig i gamla stan"

Mariette - "Don't stop believing"

  Pikkukatkelmista, jotka löytyvät Melodifestuvalenin nettisivuilta mieleen jäivät erityisesti Linus Svenning, jonka viime vuoden biisi "Bröder" oli ehdoton suosikkini silloin. Mieleen jäi myös Samir & Viktor, jotka tuovat valoa talveen hyvän mielen rallatuksellaan. :D

  Viikko sitten UMK:sta pääsi jatkoon toinen kyseisen illan suosikeistani, eli Satin Circus. Osasin kyllä odottaa, ettei Pihka ja Myrsky jatkoon edennyt, sillä osaan kuvitella, kuinka useiden korvaan heidän biisinsä kuulosti luultavasti aika mitäänsanomattomalta. Illan suurin ennakkosuosikki Pertti Kurikan Nimipäivät pääsi tietysti jatkoon myöskin. Kolmatta finaalipaikkaa kutsuinkin yleisesti yllätysfinaalipaikaksi, sillä semifinaalissa ei ollut selvää kolmatta jatkoonmenijää. Lopulta finaalissa paikan itselleen lunasti Norlan El Misionario. Show oli freesi, viihdyttävä ja näyttävä pienestä koostaan huolimatta. Tämän vuoden UMK onkin tosiaan "pienisuuri show"! Mallia on otettu länsinaapurista oikein rutkasti, mutta myös paljon enemmän.
  Tänä iltana en aio katsoa UMK:ta TV:stä. Sillä miksi katsoisin jos kerta olen paikan päällä :D! Osallistuin tosiaan jälleen maanataina lippuarvontaan, ja voitin liput greenroomin puolelle. Tänään siis matka vie Pasilan studiolle. Siellä sitten jännitetään yhdessä kilpailijoiden kanssa tuloksia ja nautitaan tunnelmasta. Suosikeistani tänä iltana esiintyvät Shava ja Jouni Aslak. Joillain tämän illan artisteista on ollut niin suuria lavastusideoita (jotka siis myös toteutetaan!), että tuottaja Anssi Autio on ollut jopa huolissaan yleisön turvallisuudesta ja lavan kestämisestä :D. Innolla siis odotan mitä kaikkea Shavan 1500 kiloa painavan bussin lisäksi on luvassa illan showssa

UMK:n kuusi kilpailijaa tänään ovat

Jouni Aslak - "Lions and Lambs"

Eeverest - "Love it all away"

Otto Ivar - "Truth or Dare"

Opera Skaala - "Heart of Light"

Shava - "Ostarilla"

Siru - "Mustelmat"

  Näiden lisäksi tänään valitaan Islannin ja Italian edustajat Wieniin. Loistavaa viisuiltaa kaikille!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti