lauantai 7. helmikuuta 2015

Suuri viisuilta! UMK ja Melodifestivalen alkaa!

Tänään on tiedossa suuri viisuilta!

Ensiksi katson UMK:n ensimmäisen lähetyksen, jossa kuusi ensimmäistä kisaajaa kamppailee kolmesta finaalipaikasta. Tänä vuonna puitteet tosiaan ovat pienemmät, kisa järjestetään kokonaisuudessaan YLEn studiolla pasilassa, mutta tekijöiden mukaan showsta on tulossa suurempaa. Luotan kyllä UMK:n tekijätiimiin. Eilen julkaistiin instagramiin vihjekuva illan shown sisäälöstä. Juontaja tekee ilmavoltin, suosittu talk show -isäntä tekee yllätycameon ja kiharainen alpakka on tulossa paikalle... Innolla odotan, millaista showta on tulossa, toivottavasti laatu on sen arvoista!
UMK-semifinaalissa kilpailee tänä iltana;

Hans on the bass - "Loveshine"
Satin Circus - "Crossroads"
Pertti Kurikan nimipäivät - "Aina mun pitää"
Vilikasper Kanth - "Äänenkantamattomiin"
Pihka ja Myrsky - "Sydän ei nuku"
Norlan El Misionario - "No voy a llorar por ti"

Finalistitoiveeni on tummennettu.

Heti UMK:n kanssa samaan aikaan päättyvän Ruotsin Melodifestivalenin 1. semifinaalin katson epäsuorana UMK:n jälkeen. Tänä vuonna Mellot ovat kokeneet pieniä uudistuksia. Esim. nykyään semifinaaleissa kisaa 8 biisin sijasta 7 biisiä. Niistä julkaistiin tuttuun tapaan pienet pätkät nettiin, jotka olen kyllä katsonut läpi, mutta en löytänyt suosikkia. Illan kisa käydään Göteborgin Scandinavium-areenalla, jossa järjestettiin myös viisut vuonna 1985. Juontajina toimivat viime vuoden mello-voittaja sekä Ruotsin viisuedustaja Sanna Nielsen yhdessä talk show -isäntä Robin Paulsonin kanssa.
Melodifestivalenin 1. alkuerän kisaajat ovat;

Molly Pettersson Hammar - "I'll be there"
Daniel Gildenlöw - "Pappa"
Elize Ryd & Richard Söderberg - "One by one"
Dolly Style - "Hello hi"
Behrang Miri feat. Victor Fritz Crone - "Det rår vi inte för"
Jessica Andersson - "Can't hurt me now"
Eric Saade - "Sting"

Käiken tämän lisäksi tännä järjestetään myös Tanskan Melodi Grand Prix finaali, mutta ajanpuutteen vuoksi joudun katsomaan sen vasta huomenna jälkikäteen. Sen verran on kyllä pakko mainita, että Claus Zier on suunnitellut jälleen älyttömän kauniin lavan Tanskan karsintafinaalille!

Loistavaa viisuiltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti